ExoTea Galerie

 

                                                                       Inloopdagen C.O.O.L.

 

            🎨 Ontdek de prachtige kunstwerken van C.O.O.L. tijdens onze inloopdagen! Valentino Stakel                    neemt je mee op een reis door zijn jeugd en adolescentie, waarbij hij zijn perspectief deelt                    over het bewonderen van 'foute' individuen als iconen van mannelijkheid.

           

 

                                                                  🗓️ Data & Tijden:

                                                    Donderdag 14 september: 17:30 - 19:00
                                                    Maandag 18 september: 17:00 - 19:00
                                                    Woensdag 20 september: 10:00 - 13:00

 

 

 

                                                                      📍 Locatie:
                                                                       ExoTea Galerie
                                                                       Pupillenstraat 96a
                                                                       3023VZ Rotterdam

 

 

Over foto-expositie C.O.O.L.

 

C.O.O.L. staat voor Chronische Ondeugd Oeverloos Labyrint. Deze expositie gaat over de periode tussen de kindertijd van Valentino en zijn adolescentie.

Op jonge leeftijd was hij ervan overtuigd dat je een straatschoffie of een drugsdealer moest zijn om een echte man te worden. Door weinig andere voorbeelden zag hij deze figuren aan voor heilige personen en koningen. Via zijn C.O.O.L. project deelt Valentino hoe hij toen (in zijn ogen) naar zulke foute individuen opkeek.

In zijn boodschap gebruikt hij een religieus thema en belicht hij deze 'zondaren' op een zodanige manier, waardoor het lijkt alsof ze beschermd en gezegend zijn of hemels worden belicht. Er heerst veel schaduw in zijn foto’s en dat zorgt voor mysterie en onwetendheid.

Zijn inspiratie komt van Caravaggio die bekend stond als de criminele kunstschilder. Valentino raakte gefascineerd over de manier waarop Caravaggio subjecten belichtte en hoe hij heilige iconen zoals Jezus en zijn discipelen een menselijk gezicht gaf.

In Velentino zijn woorden:

Als kind had ik een naïeve blik op deze tieners of jongvolwassenen. Het ironische van het verhaal is dat ik zelf niet rook. Maar ik vond het heel erg stoer wanneer mijn ooms, stiefvader of jongeren gingen roken. Dus hier en daar heb ik mijn subjecten gefotografeerd als rokende heilige personen. Als jij in een geoxideerd milieu verkeert, kun je foutieve ideeën ontwikkelen over mannelijkheid en de maatschappij.

Via mijn verhaal wil ik duidelijk maken dat de jeugd hier last van kan krijgen. Dat was toentertijd het geval en nu nog steeds. Mijn expositie nodigt uit tot een inkijk in de psyché van hoe jongeren naar hun onvolmaakte helden kijken. De vertelling wordt gedaan via fotografie in de vorm van portretten.

Locatie: ExoTea Galerie

Pupillenstraat 96a 

3023VZ Rotterdam

0610364601 | info@exotea.nl

 

 

Exposeren doe je in ExoTea Galerie!

Wij nemen nog altijd kunstenaars en creatievelingen op in onze planning.  Wil je ook een mooie solo-expositie in onze galerie? Neem kontact met ons op om de mogelijkheden te besopreken.

Woon je in het Oude-Westen van Rotterdam of heb je een Afro-Caribische achtergrong ? Neem dan kontankt met ons op.

Wij werken aan nieuwe projecten waaraan je kunt bijdragen. 

 

oproep kunstenaars

 

Over ExoTea Galerie

ExoTea Galerie is een sfeervolle ruimte aan de Pupillenstraat 96A in Rotterdam. Elke 6 tot 8 weken kun je een expositie bezoken van beginnende en ervaren kunstenaars en creativelingen. In onze kunstgalerie organiseren kunstenaars en creativelingen ook actviteiten waaraan je kunt deelnemen.

Daarnaast verhuren wij ExoTea Galerie ook aan particulieren en bedrijven. 

Exposeren in ExoTea Galerie

Kunstenaars kunnen 6 tot 8 weken bij ons exposeren. Wij bieden je de mogelijkheid om een solo-expositie bij ons te houden die je zelf vorm geeft. Samen doen wij de promotie en organiseren wij een super gezellige vernissage! Wil je ook exposeren, neem kontakt met ons op en vraag naar de voorwaarden en mogelijkheden. 

Kosten voor een exposanten (solo-expositie) in 2023: 

  • je betaalt een eigen bijdrage van €135- exclusief Btw*, wat tevens een reservering is voor jouw plekje.
  • je betaalt €45,- exclusief Btw voor het verzekeren van jouw stukken (optioneel). 
  • 15% afdracht van verkocht werk en of overige merchandise..

Lekker exotisch High Tea'en in ExoTea Galerie!

De galerie is besloten. Groepen vanaf 8 tot 30 personen kunnen bij ons terecht voor een rondleiding en een exotische high tea.

Een meet & greet met een kunstenaar?  Dat valt te regelen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Bereikbaarheid

ExoTea Galerie is makkelijk te bereiken met eigen vervoer en het OV.
Rondom de Galerie zijn er (betaalde) parkeerplaatsen. Je betaalt van 09:00 tot 23:00 uur op maandag t/m zaterdag. Zondag is het betaald parkeren vanaf 12.00 tot 23.00 uur. Op 3 minuten lopen bevindt zich ook de stadsgarage aan de Nieuwe Binnenweg I. Hier kun je voordelig parkeren.

Liever met het OV? Geen probleem. Via tram 4, halte Ruilstraat, ben je binnen 1 minuut lopen bij de Galerie. Via metro, halte Delfshaven, ben je binnen 6 minuten lopen bij de Galerie.

Voor vragen en opmerkingen kan er contact met ons worden opgenomen via:info@exotea.nl  of +31 6 10 36 46 01.